Info Ina Bezuijen

11-07-2021

Expositie Ina Bezuijen - 28 augustus tot en met 3 oktober 2021

 

Werkwijze: 

Met 'luisterende ogen' kijk ik naar het mijn omgeving, de wereld om me heen. Als ik 'ongeveer' weet wat voor 'afdruk' er als 'klank' is achtergebleven, begin ik met het schilderen.

 

Het schilderen met acrylverf:

Na eerst het papier (of doek) vol verf te hebben gepoetst, laat ik met een brede kwast schoon water van boven naar beneden lopen, vlakken hier en daar weer open vegend. Daarna werk ik snel nat in nat door. Gaandeweg komt het dan uit te werken beeld tevoorschijn. Vaak blijven de grillige verticale lijnen staan, soms verdwijnen ze toch weer, zijn ze me te overheersend en staan ze de stilte die ik zoek in de weg. Soms regisseer ik de lijnen van te voren zèlf. Strak. Is het beeld van te voren al uitgesproken duidelijk, komt het als één vorm meteen met 'opgeheven hoofd' of 'gesloten' op het doek te staan. Frontaal. Ik kan er dan niet (meer) omheen.

 

Onderwerpen: 

Ik ervaar het landschap / de ontmoetingen, behalve weids, glooiend, open of besloten (soms benauwend), ook wel als 'individuen'. Staand of liggend in hun ruimte. Soms als voorwerp, soms als een torso. Een 'persoon'. Gegrond in het geheel. Een moment in de tijd. 

Niet alleen de bomen, de paden, het water, is landschap, is een tijdsmoment, wij zijn dat ook. 

 

Deze expositie toont de volgende series:

De serie 'Breekbaar', de serie 'Tijd', de serie 'Reizen' (- in de geest) en de 'Torso' serie.

*Bij deze series horen bijpassende gedichten, in elke ruimte hangt 1 gedicht.

 

Ina Bezuijen